Trøndelag Kaffefestival
 

NM i Karsk og Kaffecocktails

cigs.jpg

NM i Karsk og Kaffecocktails 2018

Det aller første NM i Karsk og Kaffecocktails arrangeres lørdag 9.juni under Trøndelag Kaffefestival på Hjelseng Gård. 
Siden offisielle 'Coffee in Good Spirits' (NM i Irish Coffee) ble avlyst på grunn av lite påmeldte, endrer vi konkurransen til NM i Karsk og Kaffecocktails.

Her er reglene:

 1. Det skal serveres to identiske kopper/glass med minimum 1,5 dl drikke av hver drikk
 2. Deltakeren dømmes av to dommere som kan gi poeng fra 1-10 på smak og 1-5 på presentasjon (Visuelt og fremførelse samt kreativitet).
 3. Deltakeren har 8 minutter til forberedelse og 10 minutter konkurransetid
 4. Deltakeren kan fritt velge bryggemetode for kaffen, men kaffen må brygges under konkurransetid.
 5. Under konkurransetiden skal det holdes en fremføring. Fremføringen skal inneholde beskrivelse av både kaffen og alkoholen. Hvorfor deltakeren har valgt disse ingrediensene og hva de tilfører hverandre.
 6. Om man går over tiden trekkes man 2 poeng for hvert påbegynte 10. sekund. Tiden regnes fram til deltakeren gir tydelig beskjed om at presentasjonen er over. Dommernes endelige smaking og bedømming er ikke en del av denne tiden.

Karsk

 1. Det må minst være et forhold 1:10 av henholdsvis alkohol og kaffe i drikken. (F.eks. 1,5 cl sprit til 1,5 dl kaffe). Det er tillatt med høyere andel sprit men ikke lavere enn dette.
 2. Spriten må holde minst 40% alkohol.
 3. Spriten kan ikke være hjemmelaget AKA hjemmebrent. Den skal være lovlig kjøpt i butikk.
 4. Det kan ikke være andre tilsetninger i den serverte drikken enn sprit og kaffe, men man kan bruke flere forskjellige typer sprit og/eller kaffe i den serverte drikken.
 5. Drikken må serveres varm. (60 grader celcius eller høyere)

Kaffecocktails

 1. Drikken kan være både varm eller kald, men må serveres med en behagelig temperatur.
 2. Deltakeren står fritt til å velge evt. blandevann og sprit i tillegg til garnityr. Det skal imidlertid tydelig være en drikk som serveres, ikke en dessert.
 3. Ved tvist/usikkerhet under konkurransen vil dommerne forholde seg til det offisielle regelverket fra SCA for konkurransen Coffee in Good Spirits (CIGS) der dette er kompatibelt.

   
 

SPONSET AV:

cropped-NY-Facebook-LOGO.jpg
jxwwtpfcpp34eldhmfr5.jpg
cleandrop_868x400.png
logo-primary.jpg