Trøndelag Kaffefestival
logo-sirkel.png
 
kokekaffe-bg2.jpg
 

Velkommen til

VM i Kokekaffe

I forbindelse med NM i Kaffebrenning 19-21 mai på Hjelseng Gård i Stjørdal, vil det foregå ulike events gjennom helgen:

Søndag 21. mai arrangerer Langøra Kaffebrenneri i samarbeid med Os Tableware VM i kokekaffebrygging. Nå skal det endelig avgjøres hvem som er verdens aller beste kokekaffekokk! Det er 16 plasser og det er førstemann til mølla som gjelder.

Denne søndagen er det åpen gård på Hjelseng fra kl 11-16, med matservering og mulighet til å smake kaffe fra flere norske brennerier. Her vil også vinneren av NM i Kaffebrenning bli annonsert.
 

VM i Kokekaffe

Kokekaffe er verdens kanskje mest brukte bryggemetode og er i sin enkelthet noe alle kan lære seg, så her har alle mulighet til å hevde seg.

Er du et naturtalent eller har du arvet oldemors hemmelige oppskrift? Nå er sjansen din til en gang for alle vise verden hvem som er kongen eller dronningen av alle bryggemetoders mor, nemlig kokekaffe!

Det eneste som kreves er at du kan være tilstede på Langøra Kaffebrenneri / Hjelseng Gård søndag 21. mai.

Meld deg på i dag på - post@langorakaffe.no

Og forresten, det er en premie også! Vinneren får en Tias-kjele til odel og eie!

http://www.ostableware.com/
 

Regler

Det er 4 deltakere i hvert heat og hver deltaker må servere 4 dommere hver sin kopp kaffe + 1 kopp som settes til side. Denne koppen er til for å teste for grut om det skulle være likt på smak. Dommerne smaker på alle 4 koppene de får satt foran seg og på et signal skyver de fram den koppen de liker best. Vinneren er den deltakeren som har fått flest kopper i midten. Om det er likt mellom to (eller alle 4) deltakere helles den femte koppen gjennom et papirfilter. En teknisk dommer avgjør så hvilket filter som har minst grut i seg. Dette er da vinneren. Det er 4 innledende runder og 4 deltakere i finalen.

Deltakerne får 10 minutter på seg til brygging og servering.

Ingen tilsetningstoffer er tillatt.

Kaffen serveres i tynne kopper i porselen i klassisk størrelse. Deltakerne oppfordres til å ta med seg sitt eget servise. Koppene må romme mellom 1 dl og 1,5 dl og alle koppene må ha matchende underskål. Det må være 5 stykk matchende kopper med skåler. Om deltaker ikke har eget vil arrangøren kunne være behjelpelig med å framskaffe servise til bruk i konkurransen. Dette må det gis beskjed om senest 1 uke før konkurransen.

Deltakerne kan brygge på egen kjele eller brygge på kjele tildelt av arrangør.

 

Kaffen som skal brukes er Kenya Giathugu AA fra Langøra Kaffebrenneri. Deltakerne kan få tilsendt 0,5 kg av kaffen på forhånd slik de har mulighet til å øve før konkurransen.